Uncategorized

Τα οφέλη του toner

Αν δε χρησιμοποιούσες toner ως τώρα καιρός να αναθεωρήσεις!

Μπορεί να εκπλαγείς, όμως το face toner (τονωτική λοσιόν) είναι το μικρό μυστικό για μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

Όχι μόνο εξισορροπεί την επιδερμίδα μετά τον καθαρισμό, αλλά προετοιμάζει και το δέρμα για τα επόμενα βήματα του skincare routine σου.

Χρησιμοποιείται μετά το πλύσιμο του προσώπου, αλλά πριν από την εφαρμογή του ορού ή της ενυδατικής, καθώς στην ουσία προετοιμάζει το δέρμα για την εφαρμογή της καθημερινής σου ρουτίνας.

Βελτιώνει την όψη των διεσταλμένων πόρων, προετοιμάζουν την επιδερμίδα για τα επόμενα βήματα της ρουτίνας ομορφιάς αλλά και προσφέρει ενυδάτωση.

Εξισορροπεί τα επίπεδα του pH της επιδερμίδας, το οποίο μπορεί να διαταραχθεί με τη χρήση διάφορων σαπουνιών και αφρών καθαρισμού. Κανονικά, το δέρμα δουλεύει “υπερωρίες” για να το επαναφέρει σε ένα pH 5.5 μόνο του, προκαλώντας όμως με αυτόν τον τρόπο υπερπαραγωγή λιπαρότητας. Με τη χρήση κάποιας τονωτικής λοσιόν, αυτή η διαδικασία επιταχύνεται.

Είναι ιδανικό για όσα άτομα θέλουν να νιώθουν απίστευτα καθαρό το πρόσωπό τους, αφού απομακρύνει ρύπους, λιπαρότητα και υπολείμματα μακιγιάζ που τυχόν έμειναν μετά τον καθαρισμό.

⚠️ Ανάλογα τη σύνθεσή τους, τα toner είναι κατάλληλα και για ακνεϊκά ή λιπαρά δέρματα.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το toner;

Είναι πανεύκολο και παίρνει μόλις ένα λεπτό!

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το τονωτικό μετά το πλύσιμο του προσώπου σου και πριν από τη χρήση θεραπείας (serum, αμπούλας κτλ) ή ενυδατικής κρέμας.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα βαμβακερό δίσκο για να ρίξεις πάνω σε αυτό λίγες σταγόνες toner και μετά να το περάσεις σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ.

Μπορείς επίσης να βάλεις μερικές σταγόνες  στις παλάμες των χεριών σου και στη συνέχεια προσεκτικά να το απλώσεις σε όλο σου το πρόσωπο (αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών).