Uncategorized

Γιατί να μπεις στον κόπο για double cleansing

Το double cleansing ή διπλός καθαρισμός είναι o καλύτερος τρόπος να καθαρίσει σε βάθος το δέρμα σου!

Απλά καθαρίζεις σε δύο βήματα, πρώτα με έλαιο ή balm καθαρισμού και έπειτα με το κανονικό καθαριστικό σου. Ο συνδυασμός αυτός ενισχύει την απορροφητικότητα των προϊόντων περιποίησης και βοηθά στην ανανέωση της επιδερμίδας, όταν ενσωματωθεί στη βραδινή ρουτίνα καθαρισμού. Συνολικά, δεν απαιτεί περισσότερο από δύο λεπτά.

Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρεθούν τα υπολείμματα μακιγιάζ, αντηλιακού και ατμοσφαιρικών ρύπων, γι’αυτό τα προϊόντα που ενδείκνυνται είναι έλαια και balms, τα οποία είναι πιο αποτελεσματικά στο να διασπoύν ακόμα και τα πιο απαιτητικά είδη αδιάβροχου μακιγιάζ.

Αυτό συντελεί στην καλύτερη λειτουργία του δεύτερου καθαριστικού, βοηθώντας το να εισχωρήσει καλύτερα στους δερματικούς πόρους και να απομακρύνει ουσιαστικά και σε βάθος τους ρύπους καθώς και τον ιδρώτα.

Η μέθοδος αυτή είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά είναι πιο ωφέλιμη για λιπαρά, ευαίσθητα και ακνεϊκά δέρματα. Συνιστάται να συνδυάζονται δύο ήπια καθαριστικά αντί για ένα πιο επιθετικό, προκειμένου να μην διαταρράσεται ο επιδερμικός φραγμός.